woensdag 9 februari 2011

paper blossoms maken


Benodigdheden, 2 bloemenponsen groot en middelmaat daar pons je van ieder 2 van. Die knip je vervolgens in 6 stukjes dat worden de bloemblaadjes. dus 12 van elk. 24 in totaal

De foto's hieronder zijn verwisseld, je moet dus eerst de foto met de 4 bloemblaadjes zien, de randjes van elk blaadje beink je met een inktpadje vervolgens op het zwarte matje van rubber van de cuttlebug laat je met een ronde achterkant van b.v. een pen de randjes opkrullen je wrijft erover totdat je blaadje bol word. Dan pak je een splinterpincet en zet die aan de puntige zijde van het blaadje aan en je knijpt de blaadjes omhoog. Daarna krul je met het pincet de buitenranden van je blaadje.

Dit doe je met alle 24 blaadjes, dan pak je fotolijm en spuit een beetje op een blad, je begint met de grootste blaadjes en lijmt die op de gebolde onderkant. dit kan een ander type bloem zijn of ijskristal. die bol je op dezelfde wijze als de blaadjes.

Dit plakken is even een secuur werkje want je gaat in de rondte plakken en je krijgt dubbele lagen 6 onder, daarop nog een zelfde laag met grootste blaadjes die je weer tussen de andere inplakt. dan een laag kleine blaadjes en je sluit af met nog een laag kleine blaadjes, de lijm is nog nattig dus je kan nog wat moddeleren. met een blaadjes pons plak je nog een paar blaadjes onderaan het geheel!

alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5571785431978527602" />
En dit is dan het resultaat. Met ander types van ponsen krijg je natuurlijk weer andere vormen.
Hieronder de link naar youtube voor de echte blossom ponsen

Geen opmerkingen: